Husbilar hyra i Sverige

Pippi Långstrumps hem

Du kan resa genom Sverige på egen hand med din hyrda husbil. Du kan stanna lite längre på stället Du gillar mest – eller dra vidare till nästa destination – och Sverige erbjuder många!

Till exempel Göteborg – ”Sveriges framsida” - som betraktas som Sveriges kulturcentrum och inbjuder till cykelturer genom den stan. Upplev café-kulturen i dess prakt och besök spännande museer. Universeum – en kombinerad djurutställning och vetenskapspark är klart värt ett besök.

Sveriges många öar, med rikt djurliv välkomnar besökare – särskilt orkidéentusiaster. På Öland, en av Sveriges många världskulturarv, det blommande jordbrukslandskapet väntar på dig. Kör med din husbil genom andlösa åkrar, mellan bildsköna väderkvarnar och stanna till vid slottet Solliden, sommarresidens för den svenska kungafamiljen.

Längre norr ligger populära Gotland - den näst största ön i Östersjön. Vandra genom traditionella fiskebyar, titta på de berömda raukar - öns extraordinärt formade kritapelare, och fortsätt till  nästa världskulturarv: den medeltida staden Visby, speciellt spännande under den årliga medeltidsvecka på sommaren. 
Reser Du med barn? Besök den berömda Villa Villekulla, den ursprungliga inspelningsplatsen av Pippi Långstrump filmerna!

Tillbaka på fastlandet rekommenderar vi att besöka Sveriges huvudstad Stockholm. 
Se t ex Olympiastadion, Gamla Stan eller Sveriges största friluftsmuseum, Skansen. På den närliggande ön Drottningholm är det kungafamiljens bostad och vikingabyar Birken och Hovgården som väntar på Dig.

Är Du trött på städer? Kör med din hyrda husbil ut i naturen och fira midsommar tillsammans med lokalbefolkningen - Sveriges näst största festlighet som firas i samband med sommarsolståndet i slutet av juni. Upplev Sverige i feststämning, njut av kulinariska läckerheter och traditionella danser och titta på resandet av underbart dekorerad majstång.

Föredrar Du att utforska opåverkad natur och söka efter älg, kronhjort och lodjur? Vi rekommenderar då en resa till en av de 28 svenska nationalparker. Av din husbil du kan beundra den naturliga skönheten i Sverige i dess fulla prakt.  

Allt är möjligt - med en hyrd husbil från McRent!

Dina McRent uthyrningsstationer i Sverige

Husbilar hyra i Sverige

Top